tiistai 22. heinäkuuta 2014

Yksi ihastunut italialainen

Signoran pitää taas alkaa kaivelemaan Italiassa toteutuskelpoisia reseptejä.
 Sen lisäksi, että saapasmaassa saa aina nautiskella kaikenlaisista herkuista, löytää Signora itsensä myös usein keittiöstä, joskus vapaaehtoisesti, joskus sinne puoliväkisin tuupattuna.
 
Italiassa kokkaaminen onkin haaste sinänsä.
Vai liekö sitten vain Signoran korvien välissä, mutta ns italialaisen sapuskan vääntäminen aiheuttaa aina pienen jännitysmomentin.
Varsinkin pastan keitto.
Se kun on taitolaji, jota Signora ei vielä ole oppinut.
Signora aina kateellisena suurta kunnioitusta huokaillen kuuntelee, kun italialainen keittää pastaa ja sitä testailee.
” Ancora 20 secondi”
Se, pystyykö italialainen ihan oikeasti maistamalla noin sekunnin tarkkuudella tarvittavan keston määrittelemään ei ole koskaan Signoralle täysin selvinnyt.
Nappiin se arvio kuitenkin aina menee.
 
Signora kun pamauttaa pastat veteen, katsoo hän kyllä kelloa, mutta monesti käy niin, että kun hän sitä seuraavan kerran kurkkaa, on hän unohtanut, mitä se ekalla kerralla näytti.
 
Ehkä parempi pitäytyä muissa kokkauksissa.
Vaikka suomalaisissa.
Ja aiheuttaa hämmennystä.
 
 
”Siis mitä kalakeittoa tämä oikein on ?”
” Miten tätä oikein syödään?”
” Syödäänkö tämän kanssa leipää vai ei ?”
 
Kysymysten tulva suomalaisen kokkausten jälkeen on usein varsin huomattava.
Suomalaisen kokkauksista usein kerrotaan myös ystäville, kun niitä tavataan.
 
Tiedätkö, söin hyvin outoa kalakeittoa. Buona ma molto strana
Ja joka kerta Signora saa kertoa, mitä reseptit pitivät sisällään.
Ja taas ihmetellään. 
 
Vaan Italiasta löytyy ainakin yksi nakkikastikkeeseen ihastunut italialainen.
Italialaisen ja nakkikastikkeen ensi kohtaaminen oli epäilysten täyttämä.
Heti ensi minuuttien jälkeen nämä kaksi kuitenkin tykästyivät toisiinsa niin, että Signoran ollessa Italiassa on näistä treffeistä tullut vakiojuttu.
Osaapa italialainen jo sanoa tänä uuden lempitiettynsä nimenkin.
Voglio nakkikastike
on usein vastaus, kun Signora kokkausvuoron kolahdettua pähkäilee, mitä sitä taas tekisi.
Mitäs siinä suomalainen muuta voi, kuin alkaa soossin vääntöön.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !