perjantai 16. syyskuuta 2016

Valamiehistön paikka auki

Nyt olisi kuulkaa valamiehistön paikka avoinna.
 
Tapaus: Suomi-  Italia –kriisi: unohtunut syntymäpäivä
 
Osapuolet: asianomistaja: Signora, syytetty: Mielitietty 
 
Lieventävät asianhaarat: 1.  Mielitietyllä on ollut erittäin hektinen viikko töiden suhteen 
 
Raskauttavat asianhaarat:  1.Mielitietty omistaa kännykän, johon voi laittaa muistutuksia
 ( kumoaa lieventävän asianhaaran)
2.  Syntymäpäivien muistamisen tärkeydestä on keskusteltu ( =signora on saarnannut) useasti. 
 
Valamiehiksi haluavia pyydetään pohtimaan seuraavaa seikkaa:
Kuinka pitkään signora voi pidellä nenäänsä kiskottuja herneenpalkoja ?
Myös mahdollisia seuraumuksia syytetylle saa ehdottaa.
Valaehtoiset lausunnot pyydetään kommenttikenttään.


8 kommenttia:

 1. Valamiehistöstä tiedustellaan: oliko unohtuneesta merkkipäivästä muistutettu? Jos, tapahtuiko se kuukautta ennen, toistettuna viikkoa ennen sekä mahdollisesti vielä päivää ennen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkkipäivästä ei oltu suoranaisesti muistutettu. Asian eli merkkipäivien muistamisen tärkeydestä oli aiemmin keskusteltu useasti sekä yleisellä tasolla, että edellisen rikkeen sattuessa. Tämä ei siis ollut ensimmäinen unohdus. Tämän lienee voisi lisätä raskauttaviin asianhaaroihin.

   Poista
 2. Hänen mielestään on mahdotonta, että olisit vuoden vanhempi, kun näytät aina yhtä kukoistavan nuorelta. Siinä varmaan syy syntymäpäivän unohtamiseen.
  t. Birgitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan mielitietty on kuulusteluvuorossa, tullaan häneltä kysymään tästä valamies Birgitan ehdottamasta syystä. Vannotun valan allahan mielitietty ei voi valehdella, joten tuleva vastaus lienee luotettava.

   Poista
 3. Ilman oikeudenkäyntiä huonomuistinen syyllinen järjestänee mielitietylleen tämän toivomukset täyttävän syntymäpäiväjuhlan sitten, kun he seuraavan kerran tapaavat. Sillä aikaa syyttäjä valmistelee vaatimuksensa huomioonottaen kohtuustekijät. Tamponit ja tukisukkahousut eivät kuulu lahjalistaan. Avaruuslento sen sijaan on ihan kohtuullinen toive. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valamiehistön puheenjohtaja kiittää lämpimästi valamies Anna Milanoa lausunnosta ja välittää sen tiedoksi syytetylle. Syytetyllä onkin mahdollisuus hyvittää rikkeensä 3 viikon päästä. Vaan mikä onkaan tukisukkahousut italiaksi? :-)

   Poista
 4. Mielitietty on syytön, koska hänellä on huono kännykkä tai tietokone tai molemmat. Ennenkin on pärjätty ilman tietotekniikkaa. On parasta käyttää vanhaa konstia eli kirjoittaa käsin muistutus kalenteriin. Varmuuden vuoksi kannattaa kirjoittaa muistutus post it lapulle syntymäpäivän lähestyessä ja liimata se vaikka kylpyhuoneen peiliin tai asunnon oven sisäpuolelle, mistä ei pääse ohi sitä näkemättä. Kai Italiasta loytyy kyniä ja post it lappuja. Jos ei löydy, niin lähetät ne joululahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valamiehistön puheenjohtaja kuittaa valamies Katriinan lausunnon saapuneeksi ja sen tulleen kirjatuksi pöytäkirjaan. Ja epävirallisesti, ohi pöytäkirjan puheenjohtaja kiittää valamies Katriina myötämielisestä suhtautumisesta rikkeeseen. Puheenjohtaja kun ei ole täysin jäävi tämän asian suhteen ja on toivonut salaa mielessään, ettei syytettyä täysin lynkata. Mutta jääköön tämä asia puheenjohtajan ja valamiehen väliseksi. Tosin asianomistaja on kyllä yrittänyt ennaltaehkäistä tätä rikettä. Mm. viime vuonna hän osti syytetylle lahjaksi kalenterin tälle vuodelle. Ehkä tänä vuonna pitänee tehdä sama toimenpide ja tehdä muutama merkintä kalenteriin.

   Poista

Kiitos kommentistasi !